Razvijte neverjetno sposobnost voha svojega psa!

sniff

ZaUrbani način življenja je pse v neki meri prikrajšal za uporabo in razvijanje neverjetne sposobnosti voha.

Pogosto nam se mudi, zato psom ne dovolimo, da se na vsakih nekaj korakov ustavljajo in vohljajo oziroma jih učimo, da hodijo zraven nas brez sprotnega vohljanja. Poleg tega je lahko iskanje različnih sledov v mestih in na majhnih travnikih lahko nevarno za pse zaradi prometa ali npr. možnosti, da pojedo kaj nevarnega, zato jih pri tem običajno prekinjamo.

Možnost uporabe voha je izjemnega pomena za pse kot vrsto.

Znanstveniki še vedno raziskujejo, katere vse informacije psi pridobivajo s tem čutilom, kot tudi katere vse informacije pustijo drugim psom s specifičnimi vonjavami, ki jih psi puščajo. Npr. z vohljanjem pridobijo informacije o spolu, starosti, zdravju, reproduktivnem statusu, prehrani, razpoloženju in verjetno marsičem, kar še ne vemo.

Z željo, da psom vseeno damo priložnost razvijanja tega neverjetnega čuta, smo za vas pripravili Nosefun, aktivnost v kateri vas bomo naučili, kako razvijati neverjetno sposobnost voha vaših kužkov.

Znano je, da je psi poleg fizične aktivnosti potrebujejo tudi mentalno stimulacijo.

dog-tiredGlede na to, da Nosefun vključuje koncentracijo, učenje in reševanje problemov, je eden od odličnih načinov miselne stimulacije psov.

Pri tem naj poudarimo, da miselna stimulacija pse veliko hitreje utrudi od fizične, zato je ta aktivnost dobra izbira za pse, ki imajo višek energije in željo po aktivnosti.

Nedavne raziskave so pokazale, da imajo psi radi naloge, pri katerih so uspešni in pri tem kažejo zadovoljstvo in pozitivno vznemirjenje. Naloge, ki jih postavljamo pred psa so osmišljene tako, da naš pes vedno doseže uspeh, kar prav tako dobro vpliva na njegovo samozavest. S tega vidika je zelo primeren tudi za plašne pse, saj jim krepi zaupanje vase.

V končni fazi, Nosefun je ne le odličen vir zabave za psa, ampak bo verjetno tudi vam predstavljal zabavno aktivnost, s katero boste odkrivali in razvijali sposobnosti svojega psa.

V tečaju Nosefun bomo pse učili najti priboljšek/igračo/vaš predmet. 

nosefun-things

Iskanje predmetov izjemno dobro vpliva na razvijanje in izboljšanje sodelovanja med lastnikom in psom. Skupni uspeh, ko je predmet najden, je zadovoljstvo in veselje tako za psa kot lastnika.

Ker se v tečaju dela UMIRJENO in INDIVIDUALNO (en pes naenkrat), je tečaj še posebej primeren za:

  • energetične pse, ki se nikoli ne utrudijo
  • starejše pse
  • mlade pse, polne energije
  • pse, ki se hitro vznemirijo
  • nesamozavestne
  • plašne pse
  • reaktivne pse, ki se ne razumejo dobro z drugimi psi
  • pse, ki se morajo izogibati fizični aktivnosti zaradi zdravstvenih težav

Omogočite svojemu kužku, da razvija svojo neverjetno sposobnost voha, da krepi svojo samozavest, se uči samostojno reševati probleme in porabi višek svoje energije.

Preberite več o tečaju Nosefun in se prijavite! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Prijavite se na novičke o šolanju psov in pasji psihologiji!

Pridružite se nam na Facebooku!