Ali tudi vaš pes laja in se zaganja v druge pse?

Dog_Solution_To_Reactive_May_NFS_MZ

Imeti reaktivnega psa je pogosto zelo naporno, saj ga razne običajne stvari lahko spravijo v lajanje in zaganjanje. Lastniki smo tako deležni kakšnega nejevoljnega pogleda in buljenja, ko ima pes svoj „izbruh“ in občutki ob tem so lahko neprijetni.

Običajno se počutimo, da smo za to sami krivi. In če nas ob tem krivi še okolica, recimo z izjavami „kakršen lastnik takšen pes“ ipd. nam s tem prav nič ne pomaga. Preberite Lastnik je vedno kriv! Ali morda ni?

Tudi jaz sem sprva doživljala cel kup neprijetnih občutkov ob takšnih pasjih izbruhih mojega Taia… nemoč, jezna sem bila nanj, ker se tako obnaša in nase, ker ga „ne obvladam“, sram, obžalovanje itd. In nisem znala vedno predvideti reakcije, enkrat je šel mimo psa čisto lepo, potem mimo kakšnega drugega pa je bila reakcija tako burna, da me je ujela nepripravljeno.

Ko sem se naučila več o reaktivnosti, razumeti vzroke in naučila načinov, kako shajati s tem in kako pomagati mojemu reaktivčku, so tudi moji občutki, postopno izzveneli, njegovi izbruhi lajanja pa so sedaj tako redki, da jih lahko v enem letu preštejem na prste ene roke.

Da bo tudi vam lažje, vam toplo priporočam obisk Igorjevega seminarja Življenje z reaktivnim psom. Tudi jaz se ga veselim, ker vem, da se lahko še veliko novega naučim in s tem še bolje pomagam lastnikom podobnih psov – ki jih je zelo veliko. In rešitev ni v poslušnosti in v šolanju. Rešitev je v obravnavi vzroka problema, ki pa ni vedenje, ki vas moti, ampak čustva, ki jih pes doživlja ob srečanju z drugimi psi, ljudmi. In ko boste naredili korake naprej na spremembi čustvenega stanja, ko se bo pes veselil srečanja z drugimi psi in ljudmi in ne več bal, ne bo več potrebe po lajanju in zaganjanju.

Na predavanju „Življenje z reaktivnim psom“ oz.  „Život sa reaktivnim psom“ se boste naučili:

  • kaj je reaktivnost in kdaj smatramo, da je pes reaktiven?
  • kateri so možni vzroki reaktivnosti pri psih.
  • čako so povezani čustva, stres in reaktivnost
  • kako preprečevati reaktivno obnašanje v vsakodnevnih situacijah?
  • pravilne pristope reševanja težav, ki temeljijo na reaktivnosti.

Ne zamudite – že ta vikend je predavanje – 16. in 17.4.2016. 

V mesecu maju pa celodnevna praktična delavnica, kjer boste lahko s svojim psom vaje tudi preizkusili.

Le še nekaj prostih mest.

>>> Info in prijave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Prijavite se na novičke o šolanju psov in pasji psihologiji!

Pridružite se nam na Facebooku!